U rujnu u Stepinčevoj 21 u Osijeku službeno je zaživjela nova dimenzija škole kroz EDukOS privatnu gimnaziju. Grad Osijek je time dobio novu privatnu, EDukOS opću gimnaziju, ali i prvu privatnu prirodoslovno-matematičku gimnaziju u svojoj povijesti.

Škola prepoznatljiva po kvaliteti učenika

Osnivač EDukOS gimnazije Kristijan Šimičić navodi kako je vizija EDukOS gimnazije postati jedna od deset najboljih srednjih škola u Hrvatskoj, prepoznatljiva po ulaznoj kvaliteti učenika i izvrsnosti koja se mjeri rastom znanja učenika. Zato su uveli visok bodovni prag, od 65 bodova.

Navode kako su tri četvrtine njihovih učenika odlikaši, uz nekoliko iznimno uspješnih profesionalnih sportaša.

Prebacivanje iz javnih škola u EDukOS gimnaziju

Zanimljivo je da su se već u prva dva mjeseca neki učenici prebacili iz javnih škola u EDukOS gimnaziju. Procedura za prebacivanje vrlo je jednostavna i brza, navode čelnici Gimnazije.

Nova dimenzija škole?

Već u prva dva mjeseca učenici EdukOS gimnazije školuju se prema novoj dimenziji obrazovanja.

Učenici anonimnim anketama demokratskim stilom imaju priliku mijenjati način rada na svakom predmetu. Predavače učenici jednom u polugodištu detaljno ocjenjuju, te se prikupljaju prijedlozi za poboljšanje nastave.

Roditelje učenika škola uključuje u stručne radionice kako bi unaprijedili svoje vještine i bolje pratili sva područja razvoja svog djeteta.

Dio se nastave, odnosno zadatci na nastavi, snima. Učenici ih mogu kod kuće dodatno pogledati i time se eliminira potreba za bilo kakvim instrukcijama.

Kvalitetu nastave osigurava i nastava bez mobitela, kao i mogućnost ranijeg zaključivanja ocjena.

Domaćinstvo, samoobrana i prva pomoć

Samo za jednu od izvannastavnih aktivnosti, Domaćinstvo, pripremili su više od 16 radionica. Tu je i tečaj samoobrane kroz tri radionice i četiri radionice prve pomoći. Ističu da svojim učenicima žele omogućiti praktično i iskustveno učenje kroz nastavu.

Povezivanje s tvrtkama i institucijama

Gimnazija ponosno ističe usmjerenost zajednici i lokalnom razvoju u suradnji s tvrtkama i obrazovnim institucijama. Brojni gosti predavači iz svih profesija pomažu učenicima u odlučivanju čime se žele baviti u budućnosti i koji je fakultet za njih najbolji izbor.

U EDukOS gimnaziji kažu kako puno toga još pripremaju u želji da postanu nositelji kvalitete srednjoškolskog obrazovanja.